Roţi cu flanşă de la Blickle

Roţile cu flanşă sunt acele roţi care se folosesc de exemplu pe şine. Aşa cum numele sugerează, ele au grijă ca aparatul de transport să rămână „pe trase” în timpul deplasării.

Un lider în producţia roţilor şi rolelor este firma Blickle Räder+Rollen. Cu peste 900 de angajaţi, din care peste 700 la sediul principal în Rosenfeld, Suabia, Blickle are reprezentanţă în peste 120 de ţări din lume. În programul amplu de livrare standard sunt disponibile roţi cu flanşă cu un Ø roată de la 50 mm până la 400 mm şi o capacitate portantă de la 50 până la 9000 kg. La cerere sunt posibile şi roţi cu flanşă specifică clientului.


 Roţi cu flanşă Blickle (scurtă prezentare generală)


În cele ce urmează aveţi un extras din seriile de roţi cu flanşă de la Blickle:

Roţi cu flanşă "SPK" din fontă

  • Roţile cu flanşă din seria SPK sunt realizate din fontă cenuşie robustă şi acoperite cu vopsea aurie. Flanşa şi suprafaţa de rulare sunt finisate şi au o pantă de 3° faţă de axă. Rezistenţa la rulare este foarte redusă şi roţile cu flanşă sunt extrem de rezistente la uzură. Roţile sunt disponibile cu lagăr de alunecare sau cu doi rulmenţi cu bile presate, prevăzute cu unsoare de lungă durată. În plus, roata cu flanşă există şi în combinaţie cu suportul fix „BS”. Suportul este executat cu picioare întărite, astfel forţele axiale pot fi preluate mai bine.
  • Ø roată: 50 - 250 mm (de la Ø roată de 125 fără flanşă)
  • Capacitate portantă: până la 110 kg

Roţi cu flanşă "SPKGSPO" din poliamidă turnată.

  • Roţile cu flanşă din seria SPKGSPO constau dintr-o poliamidă turnată rezistentă, vâscoasă şi bine etanşeizată. Suprafaţa de rulare are o pantă de 3° faţă de axă. Roţile cu flanşă sunt foarte rezistente la fricţiune. Roţile sunt disponibile cu lagăr de alunecare sau cu doi rulmenţi cu bile presate, prevăzute cu unsoare de lungă durată. În plus această roată din poliamidă turnată este disponibilă la Blickle şi ca roată cu flanşă dublă (DSPKGSPO)
  • Ø roată: 50 - 250 mm, roţi cu flanşă duble până la 200 mm
  • Capacitate portantă: până la 3.000 kg, roţile cu flanşă duble până la 500 kg

Roţi cu flanşă "SPKVS" din oţel masiv

  • Roţile cu flanşă din seria SPKVS sunt strunjite din oţel îmbunătăţit. Se livrează cu suprafeţe de rulare unse uşor cu ulei, care cresc spre axul 3. Roţile cu flanşă sunt extrem rezistente la uzură şi au o capacitate portantă deosebit de ridicată şi dinamică. Roţile sunt disponibile cu doi rulmenţi cu bile presate, prevăzute cu unsoare de lungă durată. La cerere această roată cu flanşă este disponibilă şi în legătură cu suportul fix „BS”. În programul de livrare al Blickle se găsesc şi roţi cu flanşă duble (DSPK) din oţel masiv, până la un Ø al roţii de 200 mm.
  • Ø roată: 50 - 400 mm, roţi cu flanşă duble până la 200 mm
  • Capacitate portantă: până la 9.000 kg, roţile cu flanşă duble până la 1.000 kg