Reciclarea grăsimilor uzate merge ca unsă

Roţile din seria LPA-PATH de la Blickle optimizează echipamentele de bucătărie pentru restaurant din SUA

Pentru dezafectarea grăsimilor folosite în friteuze, gastronomii utilizează adesea cuve mobile, pentru a schimba rapid materialul folosit. Exact această procedură a provocat motive de îngrijorare unui furnizor de echipamente pentru restaurante din SUA. În special în acest mediu, este necesară înlocuirea rapidă a cuvelor, pentru a nu perturba inutil activitatea un timp îndelungat. Impurităţile şi substanţele chimice agresive au afectat manevrabilitatea sau au cauzat chiar blocarea rapidă a rolelor ataşate recipientelor de ulei. Ca urmare, clientul a suportat costuri considerabile. Responsabilii au contactat echipa experimentată de la Blickle din SUA – şi au prezentat situaţia de facto. Clientul a căutat role rezistente la ulei şi la substanţe de curățare, la un furnizor local, care să funcţioneze în mod fiabil. În plus, s-a solicitat livrarea în termen scurt, pentru a minimiza costurile de transport şi reparaţie. „Am analizat situaţia la faţa locului, apoi am propus roţile de tipul LPA-PATH 50K-FK. Acestea au fost testate intens de partenerul nostru şi acesta a fost foarte satisfăcut de rezultate”, explică Manuel Kraibühler, şef de vânzări la departamentul Internaţional de la Blickle.

Avantajele rolelor LPA-PATH 50K-FK
Blickle a proiectat seria ca rolă de ghidare cu plăcuţă de prindere în şuruburi. Ea dispune de o carcasă din tablă de oţel. Îmbinarea cu nituri, cu o dinamică specială, a ansamblului rotativ are ca rezultat un joc minim, cu o funcţionare facilă şi durată lungă de viaţă. Roata este realizată din poliuretan termoplastic de calitate superioară, pentru o utilizare cu nivel de zgomot redus, cu rezistenţă redusă la rulare şi pivotare, chiar şi în medii dense de ulei. În practica de zi cu zi, protejează podeaua şi nu provoacă uzură prin frecare. Utilizatorii pot lucra fără probleme în intervalul de temperaturi de la minus 25 până la 70 de grade Celsius.

Fără costuri suplimentare

Rola LPA-PATH se asamblează numai prin material şi se îmbină cu corpul de roată printr-o stabilitate deosebită. Acest lucru asigură o uzură redusă. Prin conceptul Blickle, se deplasează încărcături de până la 75 de kilograme. Materialele de calitate superioară asigură roţii o rezistenţă la substanţele de curăţare uzuale, precum şi în gastronomie faţă de uleiul din friteuză. Blickle a adaptat schema de găuri a plăcii de îmbinare prin şuruburi, la soluţia precedentă a clientului. Acest lucru nu implică modificări constructive şi nici costuri suplimentare pentru scule. În plus, inginerii de la Blickle au construit o rolă nouă bazându-se pe corpul de bază de la soluţia iniţială. Carcasa adaptată dispune acum de o lăţime specială a furcii, iar protecţia la înfăşurare de fire a fost reproiectată. Recompensa acestor eforturi: NSF a certificat seria. Seria LPA-PATH îndeplineşte acum toate prescripţiile şi a obţinut autorizaţia de la National Sanitation Foundation (NSF) din SUA.

Investiţie avantajoasă
Pentru furnizorul de echipamente la restaurant, investiţia în conceptul de la Blickle a fost profitabilă. Blocajele sau defecţiunile premature ale rolelor aparţin acum trecutului. Cuvele colectoare de grăsimi pot fi schimbate în mod simplu şi fără întreruperi sau împrăştiere a uleiului. Rolele funcţionează uşor în mediul dens de ulei şi virează fără probleme. În plus, nici curăţarea periodică cu agenţi agresivi nu le provoacă deteriorări. Seria LPA-PATH contribuie în mod substanţial ca hamburgerii, cartofii prăjiţi şi şniţelele din friteuză să-şi găsească drumul fără întârziere la consumatori.