Concept-de-acţionare-electrică

Blickle este câştigătorul premiului handling awards 2015

Conceptul de acţionare electrică convinge juriul de specialitate

Deja de a doua oară a înmânat redacţia handling, împreună cu organizatorul târgului P.E. Schall, premiul „handling award”. Concursul se adresează tuturor producătorilor din domeniul soluţiilor mecanice, electrice şi mecatronice pentru automatizarea fabricii şi pentru optimizarea proceselor din interiorul fabricii.

Un juriu independent format din specialiştii branşelor a declarat conceptul de acţionare electrică a firmei Blickle câştigătorul categoriei „Depozitare, comisionare, circulaţie şi transport“.

Asistentul electric la plecare este un sistem de acţionare modular pentru diferite aparate de transport şi sisteme de trailer. Aparatele cu o greutate totală de până la două tone sunt puse în mişcare cu o uşurinţă deosebită.  
Forţa de împingere de până la 120 daN permite o pornire uşoară a aparatului de transport/a trailerului. Datorită forţei necesare considerabil mai scăzute faţă de împingerea manuală solicitarea fizică a personalului operator va fi esenţial mai redusă în cadrul transportului de material din fabrică. Acest lucru previne bolile musculaturii şi scheletului şi astfel reduce costurile datorită zilelor pierdute din cauza bolii. Nu numai din punctul de vedere al evoluţiei demografice devin temele cum ar fi ergonomia, respectiv protecţia sănătăţii la locul de muncă din ce în ce mai importante.
Asistentul la plecare Blickle se remarcă în plus printr-o operabilitate uşoară, intuitivă şi un standard de siguranţă foarte ridicat.

Cu o baterie complet încărcată sistemul permite până la 500 de porniri. Mai mult, în regim de tractare, bateriile pot fi încărcate recuperativ prin tabloul de comandă. Astfel, o încărcare prin încărcător devine necesară numai în cazuri excepţionale.  

Prin utilizarea componentelor încercate de marcă (motoare, tablouri de comandă, elemente de operare, acumulatori) se obţine o fiabilitate foarte ridicată şi un raport foarte bun de preţ/performanţe pentru sistemul de acţionare.