O mai bună igienă și siguranță în producție

Großküche_Lebensmittelbranche

Industria alimentară trebuie să îndeplinească cerințe deosebit de stricte în privința asigurării igienei și calității. Defecțiunile de producție pot dăuna sănătății consumatorilor. Prin urmare, procesele și unitățile sunt proiectate în cele mai mici detalii, pentru a îndeplini cerințele stricte ale acestei industrii – aceasta include roțile și rolele utilizate.

Acestea sunt utilizate, de exemplu, în unitățile de producție, precum și în sistemele de benzi transportoare sau de depozitare. Mediul de obicei umed și curățarea frecventă, adesea cu substanțe chimice agresive, prezintă o mare provocare: Ambii factori cauzează coroziune la suporturile de oțel ale rolelor și atacă bandajele de rulare din poliuretan, astfel încât acestea se uzează și se deteriorează mai rapid. Acest lucru are ca rezultat un risc crescut de rănire a angajaților și contaminarea bunurilor.

Rezistență la umezeală și substanțe chimice
POBS-nassDe exemplu, roțile din seria POBS reușesc să îndeplinească aceste cerințe stricte de igienă. Bandajul de rulare a roții este fabricat din poliuretan premium cu injectare cu reacție Blickle Besthane Soft și este rezistent atât la umezeală, cât și la substanțe chimice. Roțile au o rezistență la rulare foarte mică, o capacitate portantă dinamică mare și capacitate portantă de până la 500 de kilograme. Bandajul gros de rulare a roții, din poliuretan moale, turnat prin injecție asigură, de asemenea, rularea silențioasă, confortabilă și nu lasă urme sau decolorare pe podea. Furca pentru roțile cu suport fix și pivotant din această serie sunt fabricate din oțel inoxidabil de calitate ridicată. Asta le face rezistente la coroziune și foarte potrivite pentru condițiile din industria alimentară.

Vedeți toate seriile de roți

Detektierbares Polyamidrad mit EdelstahlfasernDetectarea fragmentelor desprinse cu detectoare de metale
Companiile din sectorul alimentar au nevoie, de asemenea, de soluții personalizate. De exemplu, compania a dezvoltat roți din poliamidă speciale pentru un client la care fibre din oțel inoxidabil au fost incluse în procesul de turnare prin injecție al acestora. Cu această metodă, fragmentele desprinse pot fi detectate cu ajutorul detectoarelor de metale. Aceste roți sunt utilizate la cărucioarele din măcelării, care sunt golite direct în unitățile de prelucrare. Acest lucru a permis companiei să garanteze un nivel ridicat de siguranță, împiedicând intrarea în procesul de producție a fragmentelor de material.

Soluția optimă pentru confort de rulare mai mare: Noua serie de roți POTHS BlickleTitel_POTHS_Produkte

Seria de roți POTHS de la Blickle oferă un confort de rulare de nivel excepțional. Blickle a adaptat aspectul acestei serii de roți pentru aplicații igienice și pentru industria alimentară. Seria combină o jantă albă cu un bandaj de rulare albastru. Acest lucru facilitează detectarea murdăriei și a resturilor și îi ajută pe clienții noștri să respecte cerințele stricte de igienă din industria alimentară. Blickle oferă și versiunile din oțel inoxidabil rezistent la coroziune Roțile oferă o protecție bună a pardoselii și nu lasă deloc urme. Materialele de calitate ridicată asigură o durabilitate îndelungată. Roata constă într-o jantă de poliamidă grea și ultrastabilă și un bandaj de rulare realizat din poliuretan termoplastic. Cu o duritate de 80 Shore A, bandajul de rulare moale dispune de proprietăți excelente de amortizare a șocurilor și oferă niveluri reduse de rezistență la rulare. Acest lucru reduce nivelurile de zgomot în timpul transportului și asigură o funcționare plăcută, cu vibrații reduse. Nivelul redus de rezistență la rulare face ca obstacole precum pragurile să fie ușor de trecut. Bandajul de rulare din poliuretan turnat prin injecție este lipit chimic de janta robustă, permițând roții să reziste la sarcini laterale mari.