Pentru ca tortul să rămână în formă

Blickle expune în cadrul iba 2018 roţi şi role pentru domeniul alimentar şi domeniul cu igienă exigentă

În cadrul iba 2018, târgul internaţional de renume pentru panificaţie şi cofetărie (München, 15 – 20 septembrie), Blickle expune oferta sa completă de roţi şi role pentru industria alimentară. Printre atracţiile principale din Hala A1 Stand 221, se numără seria de roţi POBS. Datorită capacităţilor portante ridicate cu rezistenţă foarte mică la rulare, ea reprezintă soluţia optimă pentru producţia de alimente şi pentru toate aplicaţiile care implică o igienă exigentă.

POBS_SerieBlickle se axează pe seria POBS, care a confirmat deja în numeroase proiecte pentru clienţi, şi este acum inclusă în gama standard. Corpul de roată, din poliamidă, este deosebit de rezistent. În domeniul alimentar, precum şi în sectoarele cu exigenţe în materie de igienă, se lucrează adesea într-un mediu umed. În acest sens, Blickle oferă acum soluţia adecvată. Roţile dispun de un strat special de rulare, gros şi elastic, din elastomer de poliuretan performant Blickle Besthane Soft. Acesta asigură la rulare un nivel ridicat de confort, un nivel minim de zgomot şi o rezistenţă de rulare redusă: Astfel vehiculele de transport se pot deplasa uşor şi sigur, chiar şi pe o suprafaţă umedă.

Alte avantaje ale seriei POBS:

• Rezistenţă la frecare şi decolorare
• Dispune de unul sau doi rulmenţi cu bile performanţi, etanşaţi, inoxidabili, uşor de întreţinut, gresaţi cu vaselină pentru lungă durată
• Roţile prezintă rezitenţă la hidroliză şi coroziune
• Rezistenţă ridicată la medii agresive
• Rezistenţă la temperaturi de la minus 25 până la plus 70 de grade (pe termen scurt până la plus 90 grade)

Blickle oferă roţi cu diametre între 80 şi 200 de milimetri şi cu lăţimi între 30 şi 50 de milimetri. Capacitatea portantă este între 140 şi 500 de kilograme.

Confort ridicat la rulare, prin SoftMotion
POBS_SoftmotionÎn domeniul alimentar şi în domeniul cu igienă exigentă, pentru deplasarea mărfurilor şi a bunurilor sensibile, soluţia optimă este seria de cauciuc moale SoftMotion de la Blickle. Aceasta oferă utilizatorilor confort de nivel maxim la rulare, o foarte bună amortizare pentru marfa de transportat şi o reducere semnificativă a zgomotului: Cu noile roţi din cauciuc elastic masiv de calitate superioară, rularea devine o alunecare lină. Bandajul este presat ferm prin vulcanizare pe jantă, din poliamidă (seria POES) sau din aluminiu din seria ALES. Prin aceasta, roţile preiau şi solicitările laterale.

Pentru o rulare lină, se prevede un strat gros special de rulare, cu un contur special adecvat. Stratul de rulare cu 55 Shore A este elastic şi prezintă o rezistenţă redusă la rulare. Seria este utilizabilă în mod flexibil – de la cărucioare pentru servit până la transportul de componente cu sensibilitate la şocuri. Roţile sunt rezistente la temperaturi de la minus 25 până la plus 80 de grade, pe termen scurt chiar până la plus 100 grade Celsius. Blickle dispune în portofoliu de seria cu roţi cu diametre între 100 şi 200 de milimetri şi cu lăţimi de pneu între 32 şi 50 de milimetri. Acestea sunt adecvate pentru capacităţi portante între 120 şi 350 de kilograme.