Vizită elevi liceu economic Hechingen

Zi de descoperire pentru elevi în limba franceză

Franţa este unul dintre cele mai importanţi parteneri comerciali ai Republici
Federale a Germanie. Importanţa economică a relaţiilor francezo-germane a fost cercetată de elevii gimnaziilor profesionale din Hechingen săptămâna trecută la firma Blickle din Rosenfeld.


La iniţiativa Oficiului germano-francez de tineret firmele îşi deschid porţile pentru elevi de ziua descoperirii. Denise Blickle, membru al conducerii firmei Blickle Räder+Rollen, este şi ea o franţuzoaică şi i-a făcut o deosebită plăcere să participe la acest proiect. Astfel 17 elevi ai liceului economic, respectiv ai liceului de ştiinţe sociale din Hechingen au vizitat firma sub conducerea profesorului de franceză Dietmar Emperle.

Frank Lühe, Export Area Manager, a explicat într-o prezentare în limba franceză legăturile comerciale cu Franţa şi a condus elevii în turul lor prin întreprindere. Producţia are loc în exclusivitatea în Rosenfeld. Angajaţii secţiei de export comunică în limba franceză cu filiala Blickle din Franţa şi cu societatea de distribuţie din Canada. În discuţia următoare elevii au pus întrebări în limba franceză şi astfel au avut ocazia să-şi dovedească cunoştinţele de limba franceză.

Pentru întrebările legate de instruire au discutat cu iei referentul de resurse umane Thomas Katz şi studenta la o universitatea duală Linda Weisser. Linda Weisser a absolvit anul trecut un semestru în străinătate şi putea să relateze din propria experienţă cât de importantă este cunoaşterea limbilor străine.