Role cu suport pivotant pentru sarcini mari de la Blickle

Mai mult și mai bine, atât pentru capacitatea portantă, cât și pentru viteză  

Rolele se pot împărți în general în două grupuri: Roți cu suport pivotant și roți cu suport fix. Datorită caracteristicii de pivotare pe axa verticală, rolele cu suport pivotant asigură manevrarea ușoară a utilajelor și dispozitivelor. O coroană rotativă conectează furca pivotantă de elementul de fixare. Rolele cu suport pivotant pot fi prevăzute cu diverse dispozitive de blocare, dacă este necesar, pentru a bloca mișcarea de rotație a roții și/sau mișcarea de pivotare a furcii pivotante.

Se face o distincție între următoarele tipuri de frâne:

  • Sisteme de frânare pentru blocarea roții în față (stop-top, rad-stop)
  • Sisteme de frânare pentru blocarea roții în spate (stop-fix, rad-stop acționat manual)
  • Sisteme de frânare staționare (ideal-stop, central-stop)

Și pentru modurile de fixare pot fi alese versiuni optime, în funcție de aplicație. Deși rolele cu suport pivotant din aplicațiile pentru sarcini mari sunt prevăzute de obicei cu o placă, în unele cazuri speciale pot fi oportune fixările cu o tijă sau cu un orificiu pentru șurub.

Totul este posibil – soluții standard și speciale

Există o gamă largă de versiuni si pentru rolele cu suport pivotant folosite pentru aplicațiile cu sarcini mari. Capacitatea portantă a rolelor cu suport pivotant pentru sarcină mare este de până la 30.000 kg, iar diametrul roții este de până la 500 mm, cu o înălțime de montare maximă de 675 mm. La cererea clientului, Blickle poate produce și soluții speciale personalizate pentru aplicații în întreaga lume. Puteți găsi o mică selecție de soluții speciale care au fost implementate deja în secțiunea Povești de succes.

În afara aplicațiilor care implică sarcini mari, rolele cu suport pivotant pentru sarcini mari sunt folosite și la viteze mari, de până la 25 km/h. Comparativ cu roțile rolele cu suport pivotant din segmentul pentru sarcini ușoare sau pentru tehnologia de transport, acestea sunt fabricate cu o rezistență specială, pentru a se putea deplasa sub sarcini extrem de mari. Rolele cu suport pivotant cu două roți, așa-numitele role duble, sunt folosite, de asemenea, în acest domeniu. Domeniile de aplicare tipice includ camioanele industriale, sistemele de asamblare și de transport sau instalațiile interioare și exterioare de diverse tipuri.

Toate roțile și rolele pentru sarcini mari de la Blickle sunt testate în conformitate cu condițiile de testare din regulamentul DIN corespunzător – la 4 km/h, conform DIN EN 12532, sau la viteze mai ridicate, conform DIN EN 12533.

Suportul pivotant – construcție stabilă

Datorită diferitelor domenii de aplicare și diverselor cerințe pentru rolele cu suport pivotant pentru sarcini mari, oferim o gamă variată de suporturi care diferă la nivelul construcției și al proprietăților. Veți găsi aici o prezentare generală a seriilor individuale de suporturi pivotante dedicate gamei pentru sarcini mari:

Serie Descriere Suport Caracteristici speciale Condiții de utilizare
LK  Seria LK: 
Suport pivotant din tablă de otel, versiune pentru sarcini mari, cu placă de prindere (seria LKR cu orificiu pentru șurub)
Pentru Ø roată: 65–200 mm
Capacitate portantă până la 600 kg
Piese puternice, presate, din plăci de oțel, rulment dublu cu bile în coroana rotativă, cu bolț central stabil (Ø roată 125x50 - 200 mm).

Durabilitate mare și caracteristici de rulare lină datorită procesului special de nituire Blickle folosit pentru coroana rotativă. Disponibile și în versiuni rezistente la căldură și rezistente la coroziune.

  • Seria LIK: rezistentă la temperatură
  • Seria LKX: rezistentă la coroziune
  • Seria LIKX: rezistentă la temperatură și la coroziune
Operare manuală în interior
LUH
Seria LUH:
Suport pivotant din tablă de oțel, versiune pentru sarcini maricu carcasă închisă, cu placă de prindere
Pentru Ø roată: 125–200 mm
Capacitate portantă până la 1.000 kg
Piese puternice, presate, din plăci de oțel, cu rulment cu patru puncte de contact în coroana rotativă, cuzineți căliți. Absorbție optimă a forțelor verticale și orizontale datorită cuzineților căliți din coroana rotativă. Extrem de rezistenți la impacturi și șocuri. Caracteristici de rulare lină, datorită procesului dinamic special de nituire Blickle folosit pentru coroana rotativă. Durabilitate mare. Operare manuală în interior și în exterior. Potrivite în special pentru mediile cu praf și murdărie.
LH
Seria LH:
Suport pivotant din tablă de oțel, model pentru sarcină mare cu placă de prindere (seria LHZ cu tijă/seria LHD – suport pivotant pentru roată dublă)
Pentru Ø roată: 65–250 mm
Capacitate portantă până la 900 kg
Piese puternice, presate din plăci de oțel, furcă pentru sarcină mare și placă de prindere, rulment dublu cu bile în coroana rotativă, patru cuzineți căliți, bolț central extrem de stabil.

Rezistent la șocuri și impacturi, uzură minimă la sarcini mari.

Disponibil și în versiune cu arc (seria LHF).
Potrivit pentru viteze mai ridicate în combinație cu obstacole. În principal pentru utilizare în interior.
LO

Seria LO:
Suport pivotant cu placă de prindere sudat cu oțel, pentru sarcini ridicate
(seria LOD – suport pivotant pentru roată dublă)
Pentru Ø roată: 125–250 mm
Capacitate portantă până la 1200 kg

Construcție solidă cu sudură din oțel, rulment dublu cu bile în coroana rotativă, patru cuzineți căliți cu niplu de ungere, cu bolț central sudat, foarte stabil. Disponibil și în versiune rezistentă la căldură (seria LIO). Extrem de rezistent la impacturi și șocuri. Potrivit pentru viteze mai ridicate în combinație cu obstacole. În principal pentru utilizare în interior.
LS
Seria LS:
Suport pivotant cu placă de prindere cu sudură din oțel, pentru sarcini mari
(seria LSD – suport pivotant pentru roată dublă)
Pentru Ø roată: 80–620 mm
Capacitate portantă până la 20.000 kg
Construcție deosebit de robustă cu sudură din oțel, rulment axial cu role DIN 711 și rulment cu role conice DIN 720 în coroana rotativă, cu niplu de ungere și bolț central sudat, foarte puternic.

Potrivit pentru viteze de până la 25 km/h. Rezistent la impacturi și șocuri. Disponibil și în versiune cu arc.

  • Seria LSFN: cu arc din oțel
  • Seria LSFE: cu construcție articulată din elastomer
Potrivit pentru viteze mai ridicate în combinație cu obstacole. În principal pentru utilizare în interior.
LPFE
Seria LPFE:
Suport pivotant pentru sarcini mari cu arcuri de torsiune din poliuretan, cu placă de prindere
Pentru Ø roată: 100–150 mm
Capacitate portantă până la 500 kg
Construcție solidă din oțel masiv, piese forjate pentru sarcini ridicate, având în coroana rotativă rulmenți canelați izolați, lubrifiați pentru toată durata utilă. Construcție brevetată cu placă cu arc, pentru proprietăți excelente de amortizare ale arcului. Potrivit pentru viteze mai ridicate în combinație cu obstacole. În principal pentru utilizare în interior.

Rolă cu suport pivotant pentru sarcini mari potrivită pentru orice aplicație

Suporturile pivotante descrise mai sus pot fi combinate în aproape toate situațiile cu diverse roți pentru sarcini mari. Și aici, roțile sunt potrivite pentru diverse domenii de aplicare, în funcție de bandajul de rulare.

De exemplu, roțile din poliuretan impresionează prin rezistența ridicată la propagarea tăierii și sfâșierii , rezistența de rulare redusă, capacitatea portantă extrem de dinamică și o foarte bună protecție a suprafeței pardoselii. Trebuie făcută o distincție între seriile Blickle Extrathane, Blickle Besthane, Blickle Besthane Soft și Blickle Softhane, care au o duritate diferită pe scala Shore, printre alte proprietăți.

Pe de altă parte, rolele pentru sarcini ridicate care pot fi direcționate, cu roți din poliamidă turnată sau poliamidă, sunt extrem de rezistente la impact și au o capacitate portantă deosebit de mare. Acestea sunt potrivite în special pentru suprafețe netede și îi încântă pe utilizatori prin rularea lină și rezistența extrem de redusă la rulare și pivotare. Cu LSSD-GSPO 500K, de exemplu, se poate atinge o capacitate portantă de 30.000 kg. Acest lucru se realizează cu un rulment oscilant în patru puncte, care este instalat de obicei în mini excavatoare.

Rolele pentru sarcini mari cu bandaj din cauciuc masiv elastic sau super-elastic și jantă din oțel sunt o alternativă la rolele pneumatice cu suport pivotant pentru sarcini mari. Această serie pentru sarcini ridicate garantează rezistența la înțepare, funcționarea fără întreținere în condiții de folosire normală și o stabilitate bună, cu performanță direcțională precisă, comparativ cu anvelopele pneumatice.

Dacă este necesară o capacitate portantă ridicată, alegerea optimă o reprezintă role pentru sarcini mari cu roți din oțel masiv. Cu acestea, sarcinile de până la 15.000 kg pe rolă nu reprezintă o problemă. Dacă doriți în schimb role cu suport pivotant pentru folosire la temperaturi ridicate, Blickle oferă versiuni cu roți din fontă cenușie pentru aplicații pentru sarcini mari. Acestea pot fi folosite la temperaturi ale mediului ambiant de până la 270 °C.

Datorită diverselor mecanisme, cum ar fi construcția brevetată cu placă cu arc, o structură robustă cu arc din oțel sau placă din elastomer încorporat, roțile cu suport pivotant cu arc pentru sarcini mari îi impresionează pe utilizatori prin caracteristicile de amortizare potrivite pentru aplicația respectivă. Astfel, se asigură sosirea la destinație în siguranță a transporturilor sensibile, în ciuda suprafețelor denivelate.

Pentru a încheia lista, trebuie să menționăm și mini rolele pentru sarcini mari . Deși capacitatea portantă nu se compară cu cea a seriilor de roți menționate anterior, capacitatea portantă de până la 350 kg este totuși impresionantă pentru un diametru al roții între 35 și 65 mm și o înălțime totală între 52 și 90 mm. Rolele compacte combină o înălțime de montare foarte mică cu capacitate portantă foarte ridicată. Existând și role duble cu suport pivotant, capacitatea portantă poate fi chiar dublată. Puteți găsi o prezentare generală a rolelor compacte în catalogul nostru online.

Mai jos veți găsi un rezumat al rolelor pentru sarcini mari cu diverse tipuri de roți și caracteristicile specifice produselor:

V-ați pierdut în această listă de role cu suport pivotant pentru sarcini mari? Atunci probabil motorul de căutare a produselor Blickle vă poate ajuta în căutarea dumneavoastră. Acesta vă permite să filtrați proprietățile specifice ale produsului, reducând astfel selecția la numai câteva produse relevante. Alternativ, consultantul dumneavoastră personal va fi bucuros să vă ajute la selectarea produsului în cadrul unui apel telefonic.