Componentele mici care pun lucrurile mari în mișcare

Rolele de ghidare de la Blickle pentru sistemele de sortare și de benzi transportoare

Sistemele de sortare și de benzi transportoare din centrele de logistică și aeroporturi trebuie să îndeplinească cerințe exigente. Operatorii se așteaptă să fie fiabile, cu momente minime de inactivitate, solicitând totodată viteze și capacități portante din ce în ce mai mari. Blickle oferă o gamă largă de role de ghidare pentru aceste aplicații care îndeplinesc chiar cele mai exigente cerințe datorită calității lor ridicate și proprietăților mecanice remarcabile.

Industria de curierat, servicii rapide și expediere de colete se extinde rapid. Acest lucru se datorează în mare parte sectorului de distribuție online, în plină expansiune, care înregistrează un număr record de comenzi. De asemenea, clienții se așteaptă ca livrările să fie mai rapide decât oricând, livrările în aceeași zi fiind acum o solicitare obișnuită. Acest lucru îi pune la încercare pe furnizorii de servicii din industria de curierat, servicii rapide și expediere de colete, precum și sistemele de benzi transportoare și de sortare din centrele lor logistice extinse.

Aeroporturile internaționale se confruntă cu o situație similară, volumele de transport și numărul de pasageri sunt în continuă creștere. Desigur, fiecare pasager se așteaptă ca bagajele lui să ajungă la avionul sau banda rulantă corespunzătoare, într-un mod rapid și lin. Acest lucru pune multă presiune pe tehnologia de benzi transportoare și de sortare. Singura modalitate de a face față acestei provocări este folosirea unor sisteme de ultimă generație.

Specializare până la cele mai mici detalii

Sistemele de sortare și de benzi transportoare moderne sunt extrem de specializate, fiecare detaliu fiind adaptat aplicațiilor specifice. Acest proces începe cu alegerea rolelor de ghidare adecvate. Aceste componente mici mențin bunurile în mișcare lină, într-o gamă largă de sisteme ale tehnologiei benzilor transportoare, cum ar fi cele folosite în centrele logistice, aeroporturi, industria prelucrătoare și sectorul minier. Experții diferențiază două tipuri de role de ghidare: primul tip este atașat la componente pentru a le menține pe cale. În acest caz, contactul dintre roată și ghidaj este, de cele mai multe ori, de scurtă durată, dar are o frecvență ridicată. Roțile de rulare sunt o altă alternativă. Aceste roți poartă o sarcină specifică, constantă pentru o perioadă lungă și pot fi găsite, de exemplu, în sistemele de benzi transportoare pentru bagaje sau pachete.

„Rolele sunt fac obiectul unei game largi de cerințe, deoarece sunt folosite pentru atât de multe aplicații diferite,ˮ explică Maximilian Hoffmann, Manager de produs la Blickle, companie specialistă în domeniul roților și rolelor. „Solicitările și factorii externi variază semnificativ, în funcție de modul de utilizare. În definitiv, condițiile dintr-un sistem de sortare a bagajelor la un aeroport sunt total diferite de cele dintr-un sistem de benzi transportoare pentru materialele în vrac din industria minieră.ˮ

De înaltă calitate sau rentabile

Iată de ce Blickle a dezvoltat un portofoliu extins de role de ghidare care se potrivesc perfect cu utilizarea lor respectivă. Sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, materiale și capacități portante. Soluțiile de înaltă calitate cu jantă din oțel sau din poliamidă – cum ar fi seriile FTH și FSTH – sunt recomandate pentru viteze mari și sarcini ridicate. Bandajul de rulare pentru aceste role este din elastomer poliuretanic versatil Blickle Extrathane®. Acestea au următoarele caracteristici:

  • Rulare silențioasă
  • Rezistență la rulare redusă
  • Protecție bună a pardoselii
  • Nu lasă urme
  • Rezistență mare la abraziune

Seria FPOB folosește un bandaj de rulare din elastomer poliuretanic Blickle Besthane®, care oferă un nivel extrem de redus de rezistență la rulare, fiind totodată capabil să manipuleze sarcini dinamice semnificative. Această serie a fost proiectată pentru aplicații în condiții nefavorabile și este, de asemenea, rezistentă la hidroliză. Aceasta înseamnă că un contact obișnuit cu umiditatea nu duce la uzură accelerată, cum este cazul altor materiale. Janta din poliamidă este rezistentă la coroziune, spre deosebire de jantele din oțel sau aluminiu. Acest lucru face ca această rolă de ghidare să fie deosebit de adecvată pentru utilizare în exterior.

Dacă vă interesează în primul rând rentabilitatea, Blickle oferă o gamă de soluții economice, cum ar fi seria FPO. Această serie are o capacitate portantă ridicată și rezistență chimică remarcabilă, fiind în plus extrem de versatilă. Bandajul de rulare este realizat din poliamidă rezistentă la impact și rulare lină. Roțile și rolele Blickle de seria FPTH folosesc un bandaj de rulare poliuretanic termoplastic. Acestea sunt deosebit de silențioase și rezistente la hidroliză, ceea ce le face adecvate pentru utilizare în exterior.

Rolele noi Vulkollan® din gama standard

Un produs suplimentar foarte nou din gama Blickle este seria FSVU cu un bandaj de rulare Vulkollan®. Avantajele acestui material includ rezistență scăzută la rulare, capacitate portantă dinamică ridicată și rulare silențioasă. Pe lângă faptul că nu lasă urme și oferă o protecție bună a pardoselii, roțile și rolele sunt, de asemenea, adecvate pentru transportarea sarcinilor ridicate la viteze mari și peste praguri. Totuși, în cazul în care nu este suficientă gama standard, Blickle este, de asemenea, specializată în dezvoltarea și fabricarea de soluții speciale.