Blickle se angajează să ofere produse din poliuretan

Capacitate de producție crescută pentru bandajele de rulare de înaltă performanță

Folosirea bandajelor de rulare din poliuretan pentru roți și role este o alegere din ce în ce mai populară. Acești elastomeri polimerici au o gamă largă de avantaje. Protejează bine pardoseala, sunt silențioși și rezistenți la ulei. Blickle a câștigat o experiență de zeci de ani în dezvoltarea și producția de roți cu bandaj de rulare din poliuretan turnat. Compania oferă numeroase versiuni diferite care s-au consacrat în multe sectoare și aplicații. Pentru a satisface cererea din ce în ce mai mare de elastomer, Blickle își va extinde capacitățile de producție și folosește una dintre cele mai mari unități de producție a roților din poliuretan din lume.

Poliuretan premium Besthane® de la Blickle

Disponibilitatea și funcționalitatea unităților de transport și a containerelor depind în mare măsură de calitatea roților și a rolelor folosite. Totodată, bandajul lor are impact asupra confortului de rulare și manipulării. De peste 20 de ani, Blickle a dezvoltat și a produs în unități proprii următoarele bandaje de rulare din poliuretan:

  • Softhane®
  • Besthane® Soft
  • Extrathane®
  • Besthane®

Besthane® este poliuretanul premium din gama Blickle și este un elastomer poliuretanic dur. Bandajul de rulare de 92 pe scala Shore A are un nivel redus de rezistență la pornire și la rulare unfiind, de asemenea, rezistent la hidroliză. Roțile cu un bandaj de rulare Besthane®sunt foarte rezistente la acumularea de căldură sub sarcini dinamice fiind, prin urmare, deosebit de potrivite pentru viteze mai mari. Extrathane® de 92 pe scala Shore A a fost primul poliuretan din gama de produse Blickle, fiind acum poliuretanul standard al companiei. Este deosebit de rezistent la tăiere și la propagarea fisurilor. Puțin mai târziu au apărut bandajele de rulare Besthane® și Softhane®. Cel din urmă este un elastomer polimeric moale care oferă un nivel deosebit de ridicat de amortizare a vibrațiilor și protecție a suprafeței pardoselii. Blickle a lansat apoi Besthane® Soft un poliuretan moale și rezistent la hidroliză, ca alternativă la Besthane®. Roțile cu acest bandaj de rulare oferă tracțiune bună și rulare silențioasă. De asemenea, sunt foarte rezistente la acumularea de căldură sub sarcini dinamice. Această calitate le face potrivite pentru aplicații de viteză mare, cum ar fi sistemele de acționare electrice de la Blickle.
Aflați mai multe în broșura noastră!

Un nou produs din gamă: Vulkollan®

Pe lângă roțile din poliuretan cu bandaje de rulare dezvoltate de către Blickle în unitățile proprii, compania produce și roți cu un bandaj de rulare Vulkollan® ca răspuns la cererea crescândă de pe piață. Acest bandaj de rulare reprezintă o completare perfectă pentru restul gamei de produse Blickle. Aceste roți de 92 pe scala Shore A oferă capacitate portantă la sarcini dinamice ridicate și tracțiune bună pentru aplicațiile de acționare. Datorită proprietăților mecanice excelente, aceste roți sunt folosite în principal ca roți de antrenare în sistemele de benzi transportoare.

O companie specializată în soluții personalizate

Blickle consideră că cererea de roți din poliuretan va continua să crească. Gama variată de produse include:

Gama de produse este completată de poliuretanii speciali pentru sarcini mecanice și dinamice mari, precum și versiuni cu rezistență antistatică și de rulare optimizată. Produsele personalizate care îndeplinesc cerințe exigente privind capacitatea portantă joacă un rol din ce în ce mai important în afacerea companiei. David Blickle, în calitate de membru al echipei executive, descrie viziunea companiei astfel: „Nu oferim doar roți și role standard; suntem mai degrabă specialiști în soluții personalizate. Deși oferim o gamă noastră largă, de 30.000 de produse standard, primim zilnic un număr foarte mare de cereri pentru produse personalizate de la clienții noștri. Ne place să lucrăm în parteneriat strâns cu aceștia, astfel încât aceste produse să devină realitate.ˮ

Soluțiile personalizate sunt specialitatea companiei Blickle. „Soluțiile personalizate reprezintă punctul nostru forte. Expertiza extinsă a inginerilor noștri ne permite să dezvoltăm și să optimizăm produsele din poliuretan pentru aplicații specifice. Echipele noastre de proiectanți, chimiști și ingineri de testare știu exact cum să creeze produsele perfecte pentru a îndeplini cerințele clienților. Putem face modificări la caracteristicile produselor noastre ajustând parametrii sau formulele de prelucrare. Acest lucru ne permite să creăm bandajul de rulare ideal pentru fiecare aplicație,ˮ explică David Blickle.
Către soluțiile noastre speciale

Tehnologie de producție de ultimă generație

Blickle are nevoie de o capacitate mare de producție datorită gamei de produse cuprinzătoare și numărului din ce în ce mai mare de soluții personalizate. Blickle ia măsuri proactive pentru a împiedica blocajele de producție: „Trebuie să folosim tehnologie de producție de ultimă generație și să ne sporim capacitățile, astfel încât să rămânem flexibili atunci când răspundem la solicitările clienților și să oferim produse de înaltă calitate, cu termene de livrare scurte,” spune David Blickle, înainte de a-și declara deschis planurile: Blickle intenționează să construiască o nouă unitate de fabricare a poliuretanului, pentru a oferi oportunități suplimentare în viitor. Ceremonia de inaugurare pentru noua unitate este în prezent programată pentru începutul anului 2020. Această extindere va oferi companiei Blickle una dintre cele mai mari unități de fabricare a roților din poliuretan din lume, permițând în același timp companiei să își optimizeze fluxurile de valoare și pe cele logistice.

Vulkollan® este o marcă înregistrată a Covestro Group.