Rulare silențioasă pentru reducerea zgomotului

Roțile și rolele de la Blickle pot reduce semnificativ emisiile de zgomot

Prea mult zgomot vă poate afecta sănătatea, fiind o problemă obișnuită la locul de muncă. Emisiile de zgomot excesive vă pot deteriora auzul și sistemul nervos autonom. Anumite măsuri, cum ar fi folosirea unor roți și role silențioase pe cărucioarele de transport, vă pot ajuta să diminuați efectele acestei probleme. Oferim mai multe versiuni cu bandaje de rulare a roții concepute special în acest scop.

Conform Agenției Federale de Mediu, „dreptul la viață și integritate fizică sunt garantate în constituția Germaniei și se aplică fără restricții în toate situațiile, inclusiv cea a angajaților la lucru”. Totuși, acest lucru nu se reflectă complet în situația din viața reală: Conform unui raport publicat de Ministerul Federal pentru Muncă și Probleme Sociale, în 2017 au fost raportate în Germania aproximativ 13.000 de cazuri pierderi auditive produse de zgomot. S-a stabilit că 6.849 dintre cazuri au fost legate de locul de muncă.

Agenția Federală de Media recomandă implementarea unei varietăți de măsuri în vederea reducerii zgomotului. Acestea includ „măsuri tehnice la sursă și metode de lucru mai silențioase”. Ultima măsură poate fi pusă în practică folosind soluții care, la prima vedere, nu par a avea vreo legătură directă cu reducerea zgomotului, cum ar fi folosirea pe cărucioarele de transport a unor roți și a role cu bandaj de rulare care oferă un nivel deosebit de redus al zgomotului. „Utilizatorii folosesc frecvent role zgomotoase, cu bandaje de rulare dure, deoarece au impresia că bandajele de rulare mai moi au o capacitate portantă mai mică și rezistențe la rulare mai mari”, explică Matthias Hellstern, Manager de produs la Blickle. De fapt, nu este adevărat, după cum o demonstrează materialele speciale din portofoliul companiei, toate acestea dovedindu-și valoarea în diverse aplicații. „Adesea, oamenii subestimează impactul roților și al rolelor. Dar, de fapt, acestea au o influență semnificativă asupra emisiilor de zgomot la transportul produselor”, afirmă Hellstern. În funcție de cărucior și de bunurile transportate, zgomotul produs de roți poate fi multiplicat de mai multe ori.

Bandajul de rulare moale

Seria „SoftMotion” din cauciuc moale de la Blickle se potrivește perfect pentru aplicații care necesită confort de rulare, amortizarea șocurilor și o reducere semnificativă a zgomotului. Bandajul de rulare special, realizat din cauciuc masiv elastic de înaltă calitate, glisează pe sol ușor și silențios. Acest lucru poate fi deosebit de util atunci când se folosesc cărucioare de serviciu sau când se transportă componente sensibile la șocuri. În combinație cu un bandaj de rulare cu duritate 55 pe scala Shore A, stratul gros al bandajului de rulare, realizat din cauciuc masiv elastic de înaltă calitate, precum și conturul adaptat special asigură niveluri reduse de rezistență la rulare și o funcționare silențioasă. De asemenea, seria ALBS poate fi folosită pentru a reduce zgomotul și a asigura niveluri extrem de ridicate ale confortului de rulare. Bandajul de rulare cu grosime foarte mare și suprafața convexă cu bandaj de rulare Blickle Besthane® Soft le permit angajaților să deplaseze cărucioarele de transport lin și silențios. Roțile din seria ALBS sunt rezistente la acumularea de căldură de sub sarcină dinamică și sunt deosebit de potrivite pentru aplicații la viteze ridicate.
Mai multe informații despre Besthane® Soft

Potrivite și pentru mediile sensibile

În sectorul alimentar și cel al igienei se folosesc frecvent roți dure și zgomotoase. Pe de altă parte, seriile noastre POTHS și POBS pot gestiona sarcini ridicate în zone sensibile la igienă, reducând totodată nivelurile zgomotului și oferind un confort de rulare excepțional.

Seria de roți POTHS de la Blickle constau într-o jantă de nailon grea și stabilă și un bandaj de rulare realizat din poliuretan termoplastic. Bandajul de rulare moale are duritatea 80 pe scala Shore A, dispune de bune calități de amortizare a șocurilor și oferă niveluri reduse ale rezistenței la rulare. Acest lucru reduce nivelurile de zgomot din timpul transportului și asigură o funcționare plăcută, cu vibrații reduse. Bandajul de rulare conectat cu janta prin legare chimică oferă o capacitate portantă ridicată și spațiu suficient pentru compresie. POTHS nu lasă urme și protejează podeaua.

Seria de roți POBS de la Blickle este o soluție premium pentru aplicații din domeniul igienei. Aceste roți au un strat tampon al bandajului de rulare deosebit de gros, realizat din poliuretan Blickle Besthane® Soft premium injectat cu reacție și moale, care este turnat pe o jantă de nailon. Acest lucru oferă niveluri reduse de rezistență la rulare, confort de rulare excelent, cu operare silențioasă, și o bună protecție a pardoselii, chiar și în medii sensibile. De asemenea, aceste roți sunt rezistente la hidroliză și la coroziune. În plus, oferă un nivel deosebit de ridicat al rezistenței chimice la o mare varietate de substanțe agresive.

Rulare silențioasă pe drumurile cu piatră cubică

Roțile silențioase și-au demonstrat deja valoarea în mai multe scenarii diferite, cum ar fi cel cu care s-a confruntat o brutărie tradițională germană. Scenariul: Una dintre filialele din centrul orașului ale brutăriei provoca foarte mult zgomot, din cauza cărucioarelor de catering care treceau pe drumurile cu piatră cubică la ora 4:30 dimineața. Conducerea companiei ne-a contactat pentru a găsi o alternativă la rolele pentru sarcini ușoare cu fixare expandor pe care le foloseau înainte, în vederea reducerii emisiilor de zgomot.
Către povestea de succes

Avantaje clare pentru producătorii de sticlă

Soluțiile noastre s-au dovedit populare și pentru cel mai mare producător de sticlă din lume, care se află în Franța. Zilnic, grupul produce peste 4,3 milioane de produse din cristal și sticlă de înaltă calitate, în cinci fabrici situate în întreaga lume. Acestea folosesc 250 de platforme de încărcare pe role pentru a transfera produsele de la furnale către diverse locații de depozitare, pentru finisare și livrare. Fiecare dintre aceste platforme poate transporta până la 1,5 tone de bunuri. Totuși, există câteva obstacole: În anumite zone ale podelei, există cioburi și resturi de folie de plastic. Emisiile de zgomot ridicate apăreau din cauza diverselor puncte de frecare dintre role, precum și din cauza resturilor de folie, care se înfășurau frecvent în jurul axului roții. De asemenea, clientul avea probleme cu spargerea produselor, care cădeau sau se loveau între ele în timpul transportului. Compania franceză a apelat la noi, în căutarea unei alternative.

Una dintre cerințele producătorului a fost să se păstreze înălțimea de montare a unităților de transport. Am efectuat câteva modificări minore la designul cărucioarelor și am recomandat role cu arc pentru sarcini ridicate. Anvelopele din cauciuc masiv elastic cu calitate de rulare lină „Blickle EasyRoll”, combinate cu suportul cu arc din seria LSFN extrem de robust, au făcut față tuturor provocărilor cu care se confrunta producătorul de sticlă. Rolele pentru sarcini ridicate au amortizat eficient toate șocurile care apăreau și au redus semnificativ nivelurile zgomotului. O protecție suplimentară a bandajului de rulare previne înfășurarea în jurul axului roții a resturilor de folie care se pot afla în zonă, provocând astfel blocarea acestuia.