Deplasați în siguranță sarcini ridicate

Portofoliul extins Blickle de roți și role pentru sarcini ridicate

Indiferent dacă se află pe aeroport sau în hala de producție, platformele pentru transporturi speciale trebuie să deplaseze în mod frecvent sarcini extrem de grele. Componentele de bază corecte sunt esențiale. Roțile și rolele robuste sunt necesare pentru a pune în mișcare obiectele voluminoase. Blickle oferă un portofoliu extins de roți și role pentru sarcini ridicate, care pot susține sarcini de până la 100 de tone.

Un nou model reprezentativ pentru rolele pentru sarcini mari este rola dublă pentru sarcini ridicate sudată cu oțel, LSSD-GSPO 500K, cu o capacitate portantă de până la 30 de tone. Aceasta este echipată cu roți pentru sarcini mari din poliamidă turnată, care oferă o rezistență redusă la rulare și la pivotare, în special pe suprafețe netede. În afara designului compact, rola pentru sarcini mari se distinge printr-o rigiditate extrem de ridicată. Coroana rotativă folosită aici este deosebit de robustă și are un rulment pivotant în patru puncte.

Printre domeniile de aplicare tipice ale roților și rolelor pentru sarcini ridicate se numără:

Pentru a vă asigura că transportul rulează lin, fără șocuri, și că bunurile ajung la destinație fără a fi deteriorate, sunt disponibile și role cu arc. Acestea oferă caracteristici excelente de elasticitate și amortizare și sunt concepute special pentru aplicația respectivă. La solicitarea clientului, pot fi create soluții personalizate special pentru acea aplicație. „În cazul aplicațiilor pentru sarcini ridicate, ne confruntăm în permanență cu provocarea de a combina capacități de susținere pentru sarcini foarte ridicate cu un design compact”, ne explică Thomas Zimmer, șeful departamentului de design al roților pentru sarcini ridicate de la Blickle. „Clienții noștri acordă o importanță deosebită unui nivel ridicat al confortului de rulare. Este motivul pentru care observăm tendința de a se elimina roțile turnate din oțel în favoarea roților cu bandaj de rulare din poliuretan, ceea ce ajută și la protejarea suprafeței podelei.”

Soluții personalizate pentru domeniul aviatic

Un exemplu în acest sens îl constituie rolele pentru sarcini mari sudate cu oțel Blickle LSD-SETH, care sunt modele speciale cu un ax extins, pentru poziționarea exactă a cricului cu trei picioare sub aeronavă și sunt folosite pentru cricul cu trei picioare HYDRO, cu o capacitate de 110 tone. HYDRO este un lider în domeniul său, dezvoltând de peste 50 de ani produse și proiecte pentru fabricarea și întreținerea aeronavelor și a motoarelor. În domeniulechipamentelor de susținere pentru sol, cricurile cu trei picioare ale companiei permit operații de întreținere la aeronave deosebit de economice și eficiente, acoperind întregul spectrul aviatic, cu o capacitate cuprinsă între două și 210 tone. „Clienții noștri transportă cricurile cu trei picioare pe distanțe lungi, la viteze mari, uneori pe suprafețe accidentate, către locul lor de muncă”, ne spune Pamela Lanzillotti, șefa departamentului de echipamente de asistență la sol de la HYDRO. „Din acest motiv, căutam role speciale, cu o rezistență la rulare redusă, și astfel am ajuns să dezvoltăm o soluție deosebit de bună cu Blickle.”

Rolă cu patru roți folosită pentru sistemele de transport modulare

Într-o altă aplicație pentru domeniul aerospațial, rolele pentru sarcini mari sudate cu oțel au oferit soluția adecvată. Clientul căuta o rolă cu suport pivotant și protecție pentru picior cu care să transporte componentegrele și sensibile pentru aeronave și care, în pus, să poată înlătura din cale deșeuri de dimensiuni mici. Deoarece încărcătura este transferată manual, rezistența la rulare era, de asemenea, importantă. Blickle a dezvoltat pentru această aplicație o rolă pentru sarcini mari sudată cu oțel, cu o coroană rotativă robustă. Înălțimea de montare relativ redusă a permis obținerea unei stabilități ridicate. Datorită faptului că sunt folosite patru roți pentru fiecare rolă, sarcina este împărțită pe o suprafață mare, pentru o rulare mai lină. În vederea obținerii unei rezistențe la rulare reduse, Blickle a folosit o jantă cu bandaj de rulare din elastomer poliuretan de calitate ridicată Blickle Extrathane®, care protejează și suprafața podelei. Rolele au fost echipate cu o protecție pentru picior, care oferă protecție împotriva vătămărilor provocate de roți sau de obiectele aruncate în aer. În plus, o răzuitoare din poliuretan înlătură obiectele mai mici din drum, asigurând astfel o călătorie lină, fără zgâlțâituri.
Către povestea de succes

Inginerii de la Blickle au dezvoltat o rolă pentru sarcini mari cu patru roți și suspensie, pentru a fi folosită în sistemele de transport modulare individuale care deplasează sarcini de până la 500 de tone. Pentru a distribui sarcina pe o suprafață mai mare, clientul companiei Blickle avea nevoie, în afara roților de antrenare, de role de susținere pentru sistemele de transport. Fiecare dintre acestea trebuia să aibă o capacitate portantă de cinci tone și să fie prevăzută cu arcuri, pentru a compensa terenul accidentat. Rola pentru sarcini mari, concepută special pentru client, echipată cu două arcuri din poliuretan și patru roți din fontă cenușie cu bandaj de rulare din poliuretan Blickle Besthane® a îndeplinit perfect cerințele pentru aplicația dorită.

Rola directoare pentru sarcină ridicată dispune de o capacitate portantă enormă

De asemenea, rola directoare pentru sarcină ridicată cu bandaj de rulare din poliuretan Blickle Extrathane® stabilește noi standarde. Aceasta susține până la 100 de tone, cu aproape 25 la sută mai mult decât patru roți individuale. În afara capacității portante foarte ridicate, soluția de la Blickle oferă mai multă siguranță, cu un efort de instalare mai mic din partea clientului. Datorită distribuirii optime a forței de desprindere, se poate folosi și o un ax al roții mai subțire, ceea ce aduce noi economii la nivelul costurilor.
Către povestea de succes

Doriți să treceți în revistă caracteristicile roților și rolelor noastre pentru sarcini ridicate? Faceți click aici pentru prezentarea animată!