Produs de Blickle

Obiectivul nostru: Cea mai bună soluție posibilă pentru fiecare aplicație.

Inovație, cercetare, dezvoltare

Cerința dumneavoastră este o provocare pentru noi. Dezvoltăm constant noi soluții creative. Echipele noastre de experți specializați sunt formate din proiectanți care știu cum să creeze produse perfecte pentru a îndeplini cerințele clienților. Dezvoltatorii noștri folosesc cele mai recente metode, inclusiv metodele FEM liniare și neliniare, și mențin relații strânse cu instituțiile consacrate, astfel încât ideile noastre să progreseze constant, realizând noi posibilități. Pe lângă îndeplinirea cerințelor tehnologice din lumea reală, efectuăm, de asemenea, cercetări de bază pentru a optimiza materialele pe care le folosim la roțile noastre și pentru a dezvolta roți de antrenare.

Livrări internaționale efectuate la timp

Extrem de rapid. Extrem de fiabil.

Vă puteți aștepta de la Blickle la o fiabilitate remarcabilă în orice domeniu. Centrul nostru logistic de ultimă generație garantează livrări de calitate: Avem peste 8.000 de produse diverse pregătite pentru expediere în decurs de o zi, cu altele 12.000 pregătite pentru expediere în decurs de una sau două zile în toată Europa.

Zilnic, din centrul nostru logistic din Rosenfeld pleacă între 60 și 70 tone metrice de material. Depozitul nostru cu stivuire pe înălțime complet automatizat de 40 de metri înălțime oferă un spațiu suficient pentru 43.400 de europaleți sau boxpaleți, prin aparatele de deservire raft. Depozitul alăturat de piese mici are spațiu pentru încă 54.000. Acest lucru garantează că materialele ajung la unitățile noastre de producție eficient și că produsele sunt livrate clienților noștri rapid și fiabil.

Scule și prelucrarea oțelului

Dacă doriți ceva bine făcut, faceți-o singur.

A fi lider de piață înseamnă să îți stabilești standarde ridicate. Metoda Blickle: producem și dezvoltăm noi înșine totul de la început. Toate sculele noastre, procesele de inginerie mecanică și prelucrarea oțelului sunt realizate intern.

Prelucrarea oțelului
Scule și inginerie mecanică

Dezvoltăm și construim la nivel intern scule, echipamente și sisteme pentru a îndeplini toate cerințele cu ajutorul angajaților noștri cu înaltă calificare și utilaje de ultimă generație. Acest lucru vă avantajează semnificativ în mai multe sensuri: putem adapta produsele fabricate în masă pentru a îndeplini cerințele clienților rapid și rentabil. Sistemul nostru intern pentru scule garantează că niciuna dintre unelte nu au momente de inactivitate și că pot menține calitatea ridicată a produselor.

Prelucrarea oțelului

Nivelul nostru ridicat de integrare verticală ne oferă un control complet asupra calității și termenelor de livrare. De asemenea, ne permite să reacționăm cu viteză și flexibilitate pentru a îndeplini cerințele clienților și ale pieței. Flexibilitatea se află în centrul proceselor noastre de formare a oțelului. Setul nostru complet de echipamente pentru presare include prese hidraulice și excentrice, dintre care unele au servomotoare, oferind o forță de presare de până la 630 de tone metrice. Echipamentele noastre pot manipula bobine cu o grosime de până la 12 mm, în cadrul unui proces complet automatizat. Presele noastre sunt create pentru fabricarea rolelor. Acest lucru ne permite să fabricăm eficient cantități mari, menținând flexibilitatea pentru a putea produce loturi mici într-un mod rentabil.

Sudură

Manual sau automatizat. Dar mereu precis.

Îmbinările bune garantează o durată de viață lungă. Precizia este cea mai importantă parte a unei suduri eficiente. Lucrând manual atunci când este nevoie și automatizat ori de câte ori este posibil. Obținem un nivel de muncă constant ridicat asigurându-ne că sudorii și echipamentele noastre de sudare îndeplinesc cerințele unor standarde exigente. Fără îmbinări sudate precise, roțile noastre pentru sarcini mari nu ar avea stabilitatea și siguranța pe care se bazează clienții noștri.

Poliuretan în cea mai bună formă

Experiență. Know-how. Idei.

Turnare poliuretan

Pentru a produce poliuretan de înaltă calitate, aveți nevoie de formula corectă și de tehnici de procesare adecvate. Acesta este motivul pentru care ne-am angajat să devenim specialiști în poliuretan.

Calitatea roților din poliuretan este influențată de diverși factori. Noi sablăm, curățăm și amorsăm jantele din metal în mod complet automatizat. Utilajele controlate de calculator sunt utilizate pentru turnarea ulterioară la presiune joasă. Apoi adăugăm cantitățile exacte de aditivi, cum ar fi pigmenții de culoare, activatorii sau agenții antistatici, pentru a corespunde cerințelor. Acest lucru ne oferă flexibilitatea de care avem nevoie pentru a satisface cerințele precise ale clienților noștri.

  • Roți PU toate dimensiunile, cu diametre între 25 și 1.000 mm.
  • Inspecții de calitate cuprinzătoare.
  • Duritatea anvelopei și a bandajului de rulare cuprinsă între la 75 la 96 Shore A.
  • Culori speciale pentru a îndeplini cerințele clienților.

Plastic obținut prin injecție

Prelucrarea inovatoare a materialelor plastice

Pentru a rămâne cel mai bun de pe piață, trebuie să fii flexibil. Noi putem produce o gamă vastă de roți și role din material plastic, inclusiv versiuni rezistente la căldură, conductive electric și armate cu fibră de sticlă.

Folosim o gamă de utilaje de ultimă generație, de mare performanță pentru procesul de modelare prin injecție. Sistemele noastre conectate ne permit să fabricăm roți cu mai multe componente în mod complet automatizat. Tehnologia noastră extrem de performantă de fabricare a sculelor ne permite să optimizăm durata ciclurilor de producție, menținând totodată un nivel ridicat al calității.

Asamblarea

Fabricate intern. Asamblate intern.

Am dezvoltat linii de producție complet automatizate, de înaltă calitate, rentabile și eficiente pentru asamblarea furcilor și rolelor noastre. Beneficiați de flexibilitatea noastră: Lucrăm frecvent manual, pe loturi mici, pentru a îndeplini cerințele clienților noștri.

O suprafață de aproximativ 60.000 de metri pătrați este folosită pentru a produce peste 15 milioane de role și roți pe an, echivalentul a peste 60.000 de unități pe zi. Integrăm un număr mare de stații de testare și inspecție în cadrul liniilor noastre de producție, astfel încât să menținem standardele noastre certificate, de înaltă calitate.

Calitatea, mediul și energia

Dorim să aveți încredere în noi. Pe termen lung.

Îmbunătățirea continuă a calității produselor și proceselor noastre este posibilă datorită sistemelor de management al calității. Ne-am angajat să oferim sustenabilitate și eficiență energetică; de aceea, organizăm inspecții regulate ale organismelor de certificare pentru a verifica respectarea standardelor.

Managementul calității

Încrederea clienților este unul dintre cele mai mari atuuri ale noastre. Ne-am câștigat această încredere grație calității și fiabilității pe care le oferim. Datorită faptului că folosim propriile noastre unități de producție și că suntem dedicați produselor „Fabricate în Germania”, avem un control total asupra întregului proces, încă de la început. Ne-am angajat să ne îmbunătățim în fiecare zi și credem că greșelile sunt o oportunitate de îmbunătățire. Există un motiv pentru care Blickle a fost primul producător german de roți și role care a fost certificat DIN EN ISO 9001 în anul 1994. Sistemul nostru de management al calității își propune să asigure un standard de calitate ridicat în toate domeniile și procesele, susținând cât mai bine asigurarea obiectivelor de calitate ale clienților. Testele complete ale materialelor și produselor joacă un rol crucial. Inginerii noștri au la dispoziție foarte multe dispozitive de testare, inclusiv bancuri de testare rotative pentru sarcini de până la 5,5 t, echipamente de testare a materialelor și cabine de testare a expunerii climatice. În afară de testele distructive, utilizăm echipamente de vârf pentru testările roților și rolelor în conformitate cu DIN EN 12527-12533. Primele și ultimele părți ale fiecărei etape a producției sunt inspectate în permanență, în afara verificărilor pe parcurs efectuate de către muncitori.


Asigurarea calității la Blickle 
Sistemul de management al mediului

Pentru Blickle, managementul sustenabil este o responsabilitate de bază. Din acest motiv, am integrat sistemul de management al mediului conform DIN EN ISO 14001: 2009 în sistemul nostru de management al calității în aprilie 2012. Ne-am angajat să îmbunătățim continuu procesele și produsele noastre în ceea ce privește aspectul ecologic. Dezvoltarea de produse ecologice, utilizarea atentă în procesul de producție a resurselor și a energiei regenerabile, precum și creșterea gradului de conștientizare a angajaților noștri privind protecția mediului sunt obiectivele cheie ale sistemului nostru de management de mediu.

Sistemul de management energetic

În 2014, Blickle a introdus un sistem de management al energiei în conformitate cu DIN EN ISO 50001, cu scopul de a reduce consumul de energie în toate domeniile companiei noastre. Sistemul de management energetic ne ajută în misiunea noastră de a reduce impactul asupra mediului, de exemplu, prin reducerea emisiilor de CO2. În același timp, acest sistem își propune să atragă atenția fiecărui angajat cu privire la importanța utilizării eficiente a energiei și a resurselor.