Compania Blickle

Un partener de încredere, de mulți ani

Afacere de familie încă din 1953

În anul 1953, Wilhelm Sülzle a împărțit fabrica sa recunoscută de articole de fierărie între fii și ginerele său, Heinrich Blickle, creând trei firme independente. Firma nou înființată, numită Blickle, a preluat producția de roți din fier pentru roabe și a creat o gamă de roți, role cu suport fix și role pivotante de calitate. Datorită calităților specifice șvabilor, cum ar fi sârguința, preocuparea constantă pentru calitate și meticulozitatea, produsele noastre se îmbunătățesc în permanență. După moartea neașteptată a fondatorului firmei, Heinrich Blickle, în anul 1961, conducerea firmei a fost preluată de soția acestuia, Elisabeth Blickle.

Directorul general, Reinhold Blickle, este fiul fondatorului și conduce compania împreună cu soția sa, Denise Blickle, Walter Wager și cei doi copii ai lor, dr. Sarah Blickle-Fenner și David Blickle, care s-au alăturat echipei de conducere în 2017. Compania Blickle a devenit unul dintre principalii producători mondiali de roți și role în ultimele decenii. Deși a progresat foarte mult, Blickle nu a pierdut valorile tradiționale ale unei firme de familie. Această filozofie va fi continuată și de cea de-a treia generație a conducerii.

Grupul Blickle are în prezent peste 1.200 de angajați în toată lumea, dintre care mai mult de 900 se află la sediul în Rosenfeld, Germania. Consilierii specializați în asistență tehnică de la cele 20 de filiale de vânzări din Europa, America, Asia și Australia și birourile de distribuție din 120 de țări le stau la dispoziție clienților, oferindu-le servicii de calitate înaltă. Centrul nostru de logistică de ultimă generație garantează o performanță superioară a livrărilor: putem expedia peste 8.000 de produse într-o zi și 12.000 în decurs de 1 până la 3 zile, în toată Europa.

Avem o tradiție a progresului

Pentru a avea succes, trebuie să privim către trecut pentru a învăța cum să ne pregătim pentru viitor. Avem o tradiție a progresului. Compania Blickle a fost fondată în 1953, iar în prezent este unul dintre cei mai importanți producători de roți și role din lume. Aceasta este dovada expertizei noastre. Sârguință. Calitate. Și inovare.

1953

Perioada de pionierat

Clădirea Blickle, 1953

Heinrich Blickle înființează compania cu opt angajați și începe producția de roți din fier pentru roabe în atelierul său.

1961

O întorsătură a destinului

Heinrich și Elisabeth Blickle

Fondatorul companiei Heinrich Blickle moare. Soția sa, Elisabeth Blickle, preia compania.

1967

Primii pași către o piață globală

Clădirea Blickle din Elveția, 1967

Este înființată prima filială de vânzări în Elveția.

1977

A doua generație

Reinhold Blickle

Reinhold Blickle, fiul fondatorului și actualul Director executiv, se alătură companiei.

1998

Tehnologia nouă

Roți din poliuretan

Blickle începe să producă roți și role din poliuretan.

2002

Perioada de dezvoltare

Clădire administrativă a Blickle, 2002

Blickle construiește o clădire administrativă nouă.

2006

Producția nouă

Fabrică de mase plastice obținute prin injecție

Participarea la o fabrică de modelat prin injecție mase plastice; BW-Plast GmbH (care face acum parte din companie) înființată în același an.

2010

Investiții

Centrul logistic Blickle

Se construiește un centru logistic cu un depozit cu stivuire pe înălțime automatizat și sistem de depozitare pentru piesele mici.

2015

Segmentul nou de electro-mobilitate

ErgoMove

2017

A treia generație

Sarah și David Blickle

Dr. Sarah Blickle-Fenner și David Blickle se alătură companiei.

2018

Extinderea pe piața din SUA

Clădirea Blickle din S.U.A.

În SUA se construiesc un depozit nou și o clădire administrativă nouă, cu o suprafață de peste 5.000 m².

2020

Construcție nouă în Rosenfeld

Noua clădire administrativă de la sediul central din Rosenfeld

Blickle adaugă un centru de servicii pentru clienți și extinde clădirea administrativă.