Role pivotante cu frână

Rola cu frână potrivită pentru fiecare aplicație

Oprire înseamnă oprire, imediat și în siguranță. Rolele cu frână sau blocator nu pot da greș. Trebuie să vă puteți baza pe ele, în special în situații periculoase. Acest lucru nu este impus doar de siguranța la locul de muncă, ci și de bunul simț. Dumneavoastră cunoașteți cel mai bine pericolele de accidentare în intralogistică. Totul, de la șocuri electrice până la leziuni prin strivire. Și totuși, sunteți obligat din punct de vedere legal, în temeiul Legii privind sănătatea și securitatea la locul de muncă, să "evaluați condițiile de lucru din cadrul companiei dumneavoastră din perspectiva sănătății și securității la locul de muncă și să depuneți eforturi pentru a îmbunătăți sănătatea și securitatea", după cum bine spune Asociația asiguratorilor pentru profesioniști din industria metalurgică.

Siguranța este prioritatea noastră principală

Blickle Rad- und Drehkranzfeststeller stop-fix

Frâna rolelor nu este denumite de obicei frână, ci blocator. Diferența dintre un dispozitiv de blocare și o frână constă în faptul că un dispozitiv de blocare este acționat atunci când vehiculul este staționat, iar vehiculul este blocat pe loc atunci când este utilizat conform destinației. O frână poate fi acționată în timpul deplasării pentru a reduce viteza. Cu toate acestea, în multe cazuri, rolele cu frâne se referă la o frână, așa cum puteți vedea aici în imagine. Portofoliul nostru de produse include role pivotante cu frână, precum și role fixe cu frână. Frânele și blocatoarele Blickle nu numai că sunt testate în conformitate cu standardele europene pentru rotile DIN EN 12526-12533, dar sunt și adaptate la suprafața de rulare respectivă. Deoarece sunt concepute pentru a avea o uzură extrem de redusă, vă puteți baza pe noi pe termen lung.

Role pivotante cu frână

Rolele pivotante cu frâne utilizează sisteme de blocare (frânele roților și ale capetelor pivotante) pentru a bloca mișcările de rulare și de pivotare ale rolelor atunci când acestea sunt staționare. Se utilizează sisteme de blocare "în față", "în spate", "staționare" sau "centrale". Sistemele de blocare "în față" sunt montate în partea din față a roților în raport cu direcția de deplasare, în timp ce sistemele de blocare "în spate" sunt montate în spate. Sistemele de blocare "staționare" nu se rotesc odată cu capul pivotant și, prin urmare, maneta de blocare rămâne întotdeauna în aceeași poziție. Sistemele de blocare "centrale" se caracterizează prin faptul că două sau mai multe roți de pe dispozitivul de transport pot fi blocate cu ajutorul unei pârghii. Un sistem de blocare adecvat este selectat în funcție de cerințele privind ușurința de utilizare, condițiile de instalare și măsurile de prevenire a accidentelor specifice utilizatorului.

Frână stop-fix coroană rotativă și roată Blickle
Frână stop-top coroană rotativă și roată Blickle
Frână roată ideal-stop și a coroanei rotative Blickle
Sistem de frânare central central-stop Blickle (seriile LE și LK)

Frânele Blickle pentru roți și placă de prindere "stop-fix"

(Sufixul nr. articolului: -FI)

Blickle frâne de roți și de cap rotativ "stop-top"

(Sufixul nr. articolului: -ST)

Frâne Blickle "ideal-stop" pentru roți și coroane de rotire
(Sufixul nr. articolului -IS)

Blickle central-stop
„central-stop“


(Sufixul nr. articolului: -CS)

Frâna în tambur Blickle și frâna omului mort
(Sufixul nr. articolului: -TB și -TM)

Utilizate în principal în gama de capacități de încărcare medii și inferioare, operare ușoară și ergonomică, cu forțe de acționare reduse.

Construcție robustă, reglabilă pentru intervale de încărcare medii și mari, cu forțe de menținere deosebit de mari (force-fit)

Sistemul de blocare fixă (blocare pozitivă și non-pozitivă) asigură o ușurință ridicată de utilizare și accesibilitate permanentă

Blocare simultană (blocare pozitivă și negativă) a două sau mai multe roți cu ajutorul unei pârghii, forțe convenabile de acționare și de deblocare.

Efect de frânare ridicat datorită saboților de frână integrați, protejați în mare măsură împotriva coroziunii și a murdăriei datorită designului închis

Rolă fixă cu frână

Există două versiuni ale rolei fixe cu frână: Frâna cu tambur Blickle și frâna om-mort Blickle. În cazul frânei cu tambur, doi saboți de frână integrați în corpul roții sunt presați împotriva corpului roții turnate, care este conceput ca un tambur de frână, atunci când frâna este aplicată. Frâna cu tambur se caracterizează printr-un efect de frânare ridicat, deși este necesară doar o forță mică pentru a acționa frâna. Frâna poate fi acționată cu ajutorul diferitelor opțiuni de control, cum ar fi o legătură sau un cablu de tracțiune.

Frâna om-mort se bazează pe o frână cu tambur, dar efectul de frânare este asigurat de un resort integrat atunci când frâna nu este acționată. Frâna este eliberată atunci când este acționată prin intermediul unei legături sau a unei trageri de cablu. Frânele de om mort sunt disponibile în versiune stânga sau dreapta. Frânele de om mort sunt, de asemenea, disponibile pentru roțile pivotante.

Informații suplimentare despre frânele cu tambur și frânele om-mort.

Blickle Trommelbremse
Blickle Totmannbremse
 
 

Frână cu tambur Blickle
(Sufixul nr. articolului: -TB / -TBL / -TBR)

Blickle frâna om-mort
(Sufixul nr. articolului: -TML / -TMR)

Rotile de mare rezistență cu frână

Pentru rolele noastre de mare capacitate cu frâne, există diverse sisteme de blocare, pe lângă frânele enumerate mai sus, cu Stop-Top sau cu oprirea roților, care sunt disponibile pentru client ca standard în sectorul de mare capacitate. Cu toate acestea, pentru aplicațiile speciale din sectorul vehiculelor grele, este posibil să se dezvolte o soluție personalizată împreună cu clientul.

Blickle Zentralfeststeller central-stop (Serie L und LH)
Blickle Zentralfeststeller Radstop (fußbetätigt)
Blickle Zentralfeststeller Radstop (handbetätigt)

Dispozitiv de blocare centralizată Blickle "central-stop" pentru roți de transport și role de mare capacitate din seriile L și LH 
(sufixul nr. de articol: -CS...)

Blocaj de role Blickle "stop roți" pentru role grele (cu acționare cu piciorul)
(Sufixul nr. articolului: -RA)

Blocaj de role Blickle "stop roți" pentru role grele (cu acționare manuală)
(Sufixul nr. articolului: -RAH)