Accent pe siguranță

Roțile și roțile Blickle promovează siguranța la locul de muncă în mediile industriale

Un mediu de lucru sigur și sănătos este un principiu și un drept fundamental la locul de muncă. Cu produsele sale, Blickle contribuie în mod semnificativ la creșterea siguranței la locul de muncă. Deplasarea și frânarea în siguranță, precum și o poziție fermă a încărcăturilor minimizează principalele cauze ale accidentelor de muncă.

În fiecare zi, aproximativ 4 la sută din toți angajații din Germania sunt bolnavi (sursa: Ministerul Federal al Sănătății, BMG). Acest lucru se traduce în sume gigantice pentru economia națională: 87,6 miliarde de euro în costuri de producție pierdute (costuri salariale) și 148,7 miliarde de euro în valoare adăugată brută pierdută în Germania în 2019 (surse: Statista, BAUA). Pentru o companie, acest lucru înseamnă că lipsesc angajați valoroși, procesele se blochează, angajații rămași sunt mai împovărați, crescând astfel și riscul de accidente și amenințând cu noi concedii medicale.

Din nefericire, echipamentele de transport cu rezistență excesivă la pornire și la rulare sunt adesea cauza absențelor pe motiv de boală, sub formă de tulburări musculo-scheletice. Acestea sunt cele mai frecvente cauze de incapacitate de muncă, de invaliditate severă, de capacitate de muncă limitată și de invaliditate prematură la nivel mondial (sursa: Institutul Federal pentru Securitate și Sănătate în Muncă, BAUA). Atunci când o mașină este în mișcare, aceasta poate deveni rapid un proiectil periculos, în funcție de viteză. Blickle împarte pericolele potențiale în intralogistică în trei domenii, în funcție de starea de mișcare a dispozitivului de transport: Mișcare, frânare și staționare. În toate aceste situații, specialistul în roți și roți ajută la creșterea siguranței la locul de muncă.

Atunci când conduceți o mașină, există deja numeroase surse de pericol în timpul condusului. O rolă echipată cu protecție pentru picioroferă protecție împotriva rănilor provocate de roțile vehiculului sau de obiectele aruncate. Clienții Blickle pot alege acest accesoriu pentru multe serii de role pivotante- și fixe.

Blickle ErgoMove im Einsatz

Pentru a preveni accidentele la locul de muncă, este de asemenea important ca operatorul unui cărucior să dețină controlul în permanență în timp ce căruciorul este în mișcare. În cazul roților cu frânare pe tambur de la Blickle, spre deosebire de sistemele de blocare convenționale, viteza căruciorului poate fi redusă și în timp ce acesta este în mișcare. În plus, Blickle oferă o gamă largă de role pivotante și fixe cu frână om-mort pentru a spori și mai mult protecția personală. Frâna omul-mort are o forță de frânare de peste 600 Newton. În poziția inițială, frânele sunt închise și se eliberează numai atunci când sunt acționate activ. În domeniul sistemelor de acționare electrică, seria ErgoMove de la Blickle utilizează frâne electromecanice de tip "om-mort". Datorită eliberării automate a frânei prin detectarea mâinii cu ajutorul unui senzor de pe mânerele de acționare, mișcarea căruciorului este posibilă numai dacă operatorul are ambele mâini în mod activ pe cărucior. Atunci când un mâner este eliberat, căruciorul frânează imediat. Funcția de oprire de urgență și funcția de protecție împotriva strivirii previn în plus rănile prin presiune și strivire și îndeplinesc astfel cele mai înalte standarde de siguranță.

Siguranța la locul de muncă nu se concentrează doar pe deplasarea și frânarea încărcăturilor, ci și pe faza de repaus. Aici intră în joc sistemele de blocare cuprinzătoare Blickle. Acestea sunt fie integrate direct în role ca blocaje pentru roți și furcile rotative, fie pot fi montate în mod flexibil pe cărucior ca unități independente, cum ar fi picioarele de blocare. Acestea sunt comparabile cu un cric clasic și se diferențiază prin faptul că iau sarcina de pe echipamentul de transport fără a-l ridica. Atunci când sunt acționate picioarele de blocare, între cărucior și sol se generează o presiune de contact de aproximativ 600 de newtoni. Astfel, ele asigură o bază sigură chiar și cu sarcini grele. Forța de blocare rămâne întotdeauna constantă, indiferent de sarcina reală.

Blickle are o versiune conductoare de electricitate pentru aproape toate roțile și roțile din gama sa, în special pentru protecția împotriva descărcărilor electrostatice. Aceasta protejează operatorul unui dispozitiv de transport împotriva descărcărilor electrostatice dureroase și bunurile electronice sensibile împotriva deteriorării. În acest fel, Blickle sprijină, de asemenea, producătorii de echipamente electrice și mecanice în respectarea directivei europene ATEX (ATmosphère EXplosible).