Role de la Blickle

Role de ghidare și roți cu suport pivotant Blickle pentru fiecare aplicație

Bandaje de rulare Blickle

Termenul „rolă” este folosit pentru o gamă largă de produse. Rolele de ghidare pot fi sintetice, cauciucate, cu amortizor sau fabricate din oțel inoxidabil, pentru a oferi doar câteva exemple. Termenul este folosit frecvent pentru a denumi diverse tipuri de roți cu suport pivotant. O roată cu suport pivotant este o roată montată pe un suport pivotant. O rolă poate fi și o rolă pasivă care nu este acționată atunci când este folosită pe o unitate de transport cu sistem acționare electric. De asemenea, termenul este folosit frecvent pentru a denumi rolele de ghidare care sunt utilizate în aplicații pentru ingineria sistemelor și utilajelor sau la sistemele de benzi transportoare. Printre exemple se includ macaralele din largul mării, scările rulante, sistemele de îmbuteliere, aparatele de deservire pentru rafturi și porțile industriale.

Roți cu suport pivotant pentru flexibilitate

Datorită caracteristicii de pivotare verticală, rolele cu suport pivotant asigură manevrarea ușoară a utilajelor și dispozitivelor. Acestea sunt folosite într-o gamă largă de aplicații: de la intralogistică până la ingineria sistemelor și utilajelor, sectorul medial, producția de alimente și de mobilier. Rolele trebuie să îndeplinească o gamă largă de cerințe specifice, în funcție de sector și de aplicație. Conform standardului pentru roți și role, roțile cu suport pivotant se împart în trei categorii: role pentru sarcini ușoarerole pentru unități de transport și role pentru sarcini mari. Conform DIN EN 12526, rolele pentru sarcini ușoare se folosesc la viteze de până la 3 km/h, rolele de transport, la viteze de până la 4 km/h, iar rolele pentru sarcini mari, la viteze de peste 4 km/h.

În afară de capacitatea portantă, și bandajul joacă un rol decisiv pentru a determina pentru ce sarcini sunt potrivite roțile și în ce scop. Diversele bandaje de rulare au o varietate largă de caracteristici care le fac mai adecvate pentru anumite situații. De exemplu, roțile din poliamidă sunt rezistente la impact și ușor de deplasat pe suprafețe netede. Anvelopele din cauciuc masiv elastic oferă direcționare precisă, rulare silențioasă și o protecție excelentă a suprafeței pardoselii. Seria din poliuretan oferă rezistență la rulare redusă și rezistență excelentă la propagarea sfâșierii. Institutul pentru Sănătate și Ergonomie a decernat marca de calitate „produs ergonomic” bandajelor noastre de rulare Besthane și Besthane Soft dezvoltate intern. Ambele serii oferă un nivel foarte redus al rezistențelor la pornire, la rulare și la pivotare, ceea ce asigură faptul că nu se pierde aproape deloc energie atunci când roțile și rolele sunt în mișcare. Acest lucru face ca împingerea și tragerea unui cărucior să fie mai ușoare.

O prezentare generală a diverselor materiale pentru bandajele de rulare este disponibilă aici:

Și motorul nostru de căutare a produselor vă poate ajuta să găsiți produsul perfect. Folosiți filtrele pentru a restrânge selecția de role și alegeți produsul care îndeplinește cerințele dumneavoastră.

Role de ghidare – mici, dar puternice

Având diametre ale roții cuprinse între 25 și 125 de milimetri, rolele de ghidare sunt de obicei mai greu de distins printre alte echipamente. Totuși, funcția pe care o îndeplinesc este vitală. Acest role pot suporta sarcini de până la 400 kg. Blickle pune la dispoziția clienților șase serii diferite, cu o gamă largă de materiale pentru centrul roții și bandajele de rulare. Rolele de ghidare sunt folosite frecvent pe șine și trasee ghidate datorită nivelului ridicat de concentricitate și stabilității verticale și orizontale. Acestea sunt cunoscute frecvent sub numele de role de ghidare. Totuși, dacă roțile se află sub o sarcină mare pentru o perioadă îndelungată, acestea subt cunoscute în schimb sub numele de roți de rulare. Sunt folosite în mod obișnuit pentru sistemele de benzi transportoare și macarale, pentru a enumera doar două exemple. De asemenea, în gama noastră standard sunt disponibile versiuni conductive electric și rezistente la coroziune. Către privirea generală asupra rolelor de ghidare!

Toate rolele de ghidare sunt disponibile și în Magazinul Blickle. Nu sunteți încă înregistrat? Urmați acest link!

Role active și role pasive

Sistemele de acționare electric fac vehiculele mai ușor de deplasat. Pe lângă faptul că sporesc flexibilitatea și ergonomia proceselor logistice, acestea reduc totodată solicitarea fizică asupra lucrătorilor. În general, există două tipuri de role: pasive și active. Gama Blickle include role pentru vehicule acționate cu o gamă largă de bandaje de rulare pentru a îndeplini cerințele dumneavoastră.

Dacă vă interesează rolele acționate electric, consultați broșura pentru sistemul de acționare electrică Ergo Move.

Produse de calitate fabricate în Germania

Calitatea se află în centrul tuturor acțiunilor noastre. Suntem unii dintre puținii producător care își fabrică toate produsele în Germania. Toate rolele Blickle sunt supuse unei game extinse de teste prin intermediul unei varietăți de sisteme în laboratorul nostru de testare pentru a ne asigura că îndeplinesc cerințele noastre de calitate exigente. Folosim bancuri de testare pentru sarcini de până la 5,5 tone, echipamente de testare a materialului, testare distructivă și camere de testare pentru expunere climatică, toate în conformitate cu DIN EN 12527-12533. Numărul mare de stații de testare și control integrate în liniile noastre de producție complet automatizate ne asigură că menținem nivelul de calitate ridicat așteptat de la Blickle.

Soluții speciale – personalizarea Blickle

Dacă nu puteți găsi roata cu suport pivotant sau rola de ghidare pe care o căutați în gama noastră standard extinsă, de peste 30.000 de produse, vom fi încântați să dezvoltăm soluție specială pentru dumneavoastră. Vom colabora cu dumneavoastră pentru a dezvolta rola perfectă, care îndeplinește toate cerințele. Având peste 65 de ani de experiență în acest domeniu și un istoric de îmbunătățiri și inovații zilnice, vă puteți baza pe experiența proiectanților noștri. Soluțiile speciale și extrem de apreciate de la Blickle sunt folosite în toată lumea. Datorită faptul că ne fabricăm sculele la nivel intern, ne este mai ușor să creăm soluții speciale.

Căutați ceva care necesită îndeplinirea unui set de cerințe specifice? Trimiteți-ne o solicitare sau apelați telefonic partenerul de contact, iar noi vom crea soluția perfectă pentru dumneavoastră!